Pogoji za otrokov celovit razvoj

Play Video
Naroči se na moj YouTube kanal in ne zamudi naslednjega videa!
Pogoji za otrokov celoviti razvoj

Povzetek:

Ko se otrok rodi, se nadaljuje nevrološki, psihološki in fiziološki razvoj otroka in, da ta razvoj poteka, so potrebni določeni predpogoji. Sedaj se pravzaprav začenjajo najznačilnejši razvojni procesi, za katere obstajajo t.i. občutljiva obdobja, ki se ne smejo zamuditi.

V predavanju predstavim, kateri so ti razvojni procesi in zakaj je zgodnji razvoj otroka tako zelo pomemben.

Občutljivo obdobje je obdobje, ko so možgani odprti za določene izkušnje, da se lahko neka razvojna faza zaključi. Te izkušnje omogočajo pravilen razvoj možganov in uresničitev njegovih potencialov. Če teh izkušenj v občutljivem obdobju ni, se oseba tukaj zatakne in nezavedno celo življenje išče te izkušnje. Pomanjkanje teh izkušenj torej upočasnjuje ali ustavi psihološko, čustveno in intelektualno dozorevanje otroka.

Predpogoj razvojnih procesov so primarne potrebe. To so tiste izkušnje, ki jih otrok najbolj potrebuje, da razvoj optimalno poteka.

V predavanju predstavim vsako od primarnih potreb in kako zadovoljevanje oz. nezadovoljevanje teh potreb vpliva na otrokov razvoj.

BREZPLAČNI E - PRIPROČNIK

7 napačnih odzivov, ki škodijo razvoju otroka

7 najpogostejših starševskih odzivov, ki ne samo, da škodijo otrokovemu razvoju, pač pa tudi rušijo stik z otrokom. Hkrati pa dobiš ideje, kaj lahko narediš namesto tega, da bo tako otrok, kot vajin odnos z otrokom, uspeval in cvetel.

Morda te zanima tudi:

Deli z drugimi:
Facebook
Twitter
Pinterest