Želiš ustvariti varen, povezan in čustveno zdrav odnos z otrokom?

Potem si na pravem mestu!

Pomagam ti rešiti tvoje starševske izzive in vzpostaviti z otrokom povezan in zaupen odnos, ki bo ostal tam za vse življenje.

Tudi ti lahko imaš tisto jasnost, umirjenost in odločnost, po katerih hrepeniš, da bo tvoje družinsko življenje bolj povezano,
sproščeno in umirjeno.

Povezano, sproščeno in umirjeno družinsko življenje

Moja zgodba

Sem mama dvema dekletoma in certificirana mentorica zavestnega starševstva.

Starševstvo je v moje življenje prineslo toliko globoke ljubezni in nežnosti, prav tako pa je v meni vzbudilo ogromno jeze, občutkov nemoči in želje po kontroli. Hčerko sem označila za zahtevno in trmasto, saj me je neprestano postavljala pred izzive. Pogosto nisem vedela, kako ravnati ob hčerkinih izbruhih jeze, ob njenem upiranju in kljubovanju. Njeno vedenje me je spravljalo ob živce. Vse to pa je rušilo stik med nama.

V želji, da bi popravila odnos s hčerko, sem začela iskati rešitve za svoje izzive v starševstvu. Preizkusila sem veliko vzgojnih metod, ki pa niso zares delovale, ker se težav niso lotevale pri vzroku. Tako sem stopila na pot raziskovanja in mnogih izobraževanj.

 Zahteva pa tudi vpogled v razvoj otroka in razumevanja vedenja in razvojnih procesov.

Na moji poti so me najbolj zaznamovali pristopi zavestnega starševstva, znanje o zgodnjem razvoju in varni navezanosti ter “mind-body” starševstvo, to je starševstvo, ki upošteva povezavo uma in telesa in ga je vpeljala klinična psihologinja in terapevtka dr. Mona Delahooke, ki je tudi moja mentorica.

Izobražujem se tudi na področju razvoja možganov in živčnega sistema, čustvene inteligence, nenasilne komunikacije, zgodnje razvojne in odnosne travme, čuječnosti, somatskih pristopov ter embodimenta.

Spoznala sem, da biti dober starš pomeni veliko dela na sebi, spreminjanja svojih vzorcev in prepričanj ter celjenja svojih čustvenih ran.

Po letih raziskovanj, lastnih izkušenj in dela na sebi, sem razvila celosten pristop, ki se ustvarjanja povezanega in varnega odnosa z otrokom loti pri temeljih – razumevanju otrokovega vedenja ter spreminjanju svojih vzorcev in prepričanj, na osnovi česar nato gradimo varno navezanost in postajamo opolnomočeni starši.

" Tamara je znala ustvariti varen prostor, kjer sem ji zaupala do te mere, da sva lahko mojim težavam pogledali v globino. Pri samem coachingu sem se počutila razumljeno in slišano. Poleg izjemnega strokovnega znanja, celovitosti in nenehne podpore je Tamara zelo prijazna in topla oseba. Z ozaveščanjem lastne stiske in predelovanjem teh čustev sem dosegla to, da je uvajanje v vrtec potekalo mirno, bila sem stabilna mama in opora svoji deklici."

Lidija H. Š.

Kako ti lahko torej pomagam?

Če si želiš individualno podporo in potrebuješ nekoga, ki ti stoji ob strani 24/7 ter ti sproti svetuje, potem je tukaj zate Individualni paket. Podpora poteka preko tedenskih online srečanj 1:1 ter neomejene e-mail oz. msg ali sms podpore.

Če iščeš nekaj transformativnega, kjer boš dobil/a vso potrebno znanje kot tudi osebno podporo in mentorstvo, je tukaj zate 12-tedenski program Pot zavestnega starševstva, ki vključuje spletno učilnico z bogatim vsebinskim delom, pomoč in podporo pri tvojih konkretnih izzivih (na tedenskih online srečanjih 1:1 ali v majhnih skupinah) ter neomejeno podporo in druženje v zaprti Facebook skupini.

Če imaš otroka z močno voljo in se raje učiš sam/a in v svojem tempu, potem je zate tukaj SOS tečaj za starše otrok z močno voljo, spletni tečaj z dodatno podporo zaprte Facebook skupine.

NOVO

Če še nisi pripravljen/a na daljše sodelovanje, si pa želiš spoznati moje delo, narediti najpomembnejši preboj v starševstvu ter imeti transformacijsko izlušnjo, pa je tukaj zate

mini trening OBVLADAJ SVOJE ČUSTVENE SPROŽILCE

Trening je kombinacija webinarja
(naučiš se delati s svojimi sprožilci in celiti svoje čustvene rane)
in
30-minutnega intenziva 1:1 z mano
(vodim te v proces osvobajanja svojih sprožilcev).

"Zdelo se nama je, da se vrtiva v začaranem krogu iz katerega ne znava sama, zato sva poiskala pomoč. Tamara naju je usmerila in nama pokazala tisto, česar sama pri sebi nisva uspela zaznati. Ni bilo najbolj enostavno, je bilo pa nujno, da sva se premaknila naprej."

A., Š.

Moje poslanstvo

je pomagati čim več staršem ustvariti varnost in povezanost v odnosu s svojimi otroki. 

Najmočnejše sprožilce doživljamo ravno v odnosu s svojimi otroki. Pogosto se na njihovo vedenje odzivamo pretirano čustveno in nerazumno, saj na površje prinesejo bolečino, ki je še nismo predelali.

Starševstvo nam tako ponuja priložnost, da ozavestimo svoje otroške vzorce. To pa je prvi korak k temu, da se teh vzorcev osvobodimo in jih ne prenašamo na svoje otroke.

Ko prekinjamo generacijske vzorce starševstva, postajamo prisotni starši, ki zmorejo podpreti razvoj otrokovih potencialov. S tem pomembno prispevamo k ustvarjanju mirnejše, bolj zavestne in prijaznejše prihodnosti tega planeta. 

Čeprav je vabljivo, da preložimo osebni razvoj in notranje delo, dokler naši otroci ne zrastejo, ni boljšega časa, da pogledamo vase in zacelimo svoje ranjene dele ter ustvarimo novo pot, kot ZDAJ.

S tem prenašamo otrokom močno sporočilo:

To, da živimo svojo resnico, je tisto, zaradi česar smo prišli sem. Kajti, ko se zavedamo, ko smo prisotni in povezani, življenje postaja globlje, srečnejše ter bolj sproščeno in izpolnjujoče.

Tukaj sem, da ti pomagam, te podpiram in spodbujam na tvoji starševski poti.

" Resnično sem ponosna, da sem si dovolila priznati, da imam težave, da sem si poiskala pomoč in začela delati na sebi. Sedaj se počutim dosti bolj suverena v starševanju. Znam prepoznati tudi moje potrebe, želje, cilje jih izraziti in si vzeti čas za njih brez slabe vesti."

Anja

Imaš še kakšno vprašanje? 

Ali piši na: tamara@www.odsev.si