INDIVIDUALNI COACHING IN SVETOVANJE ZA STARŠE

Najmočnejše sprožilce doživljamo ravno v odnosu s svojimi otroci. Pogosto se na njihovo vedenje odzivamo pretirano čustveno in nerazumno, saj na površje prinesejo bolečino, ki je še nismo predelali. Naši odzivi so neposredno povezani z izkušnjami iz našega otroštva. Starševstvo nam tako ponuja priložnost, da ozavestimo svoje otroške vzorce. To pa je prvi korak k temu, da se teh vzorcev osvobodimo in jih ne prenašamo na svoje otroke.

Nekaj najpogostejših izzivov staršev, ki poiščejo pomoč:

Kako poteka svetovanje in/ali coaching:

Srečanja potekajo online, preko zoom-a. Prvo, uvodno srečanje je namenjeno temu, da se spoznava in ustvariva prostor zaupanja in sprejemanja, kjer se počutiš dovolj varno, da podeliš svoje največje izzive. Postaviš si namere za najin skupni čas, kar pomeni, da pogledava, kaj si želiš doseči v prihodnosti oz. kaj si želiš spremeniti pri trenutnih izzivih. Tako se lahko usmeriva v delo na konkretnih korakih, kako se premakniti iz trenutnega stanja proti želenemu cilju.

Pogosto je del srečanj namenjen razumevanju otrokovega vedenja ter ozaveščanju svojih sprožilcev in iskanju njihovega izvora. Iščemo načine, kako z otrokom vzpostaviti sodelovanje ter se z njim globlje povezati, kako poskrbeti zase in za svoje potrebe ter kako se v čustveno napetih situacijah umiriti. 

Coaching in svetovanje vključuje tudi vaje in domače naloge, za katere presodim, da bi staršu koristile. Na srečanjih poleg pogovora, poslušanja in svetovanja, uporabljam tudi druge pristope, ki ti omogočajo, da narediš trajne spremembe znotraj sebe (čuječnost, v telo usmerjene tehnike, embodiment). 

Coaching in svetovanje je primerno za vse, ki ste se znašli z otrokom v situacijah, v katerih ne veste, kako se odzvati, imate v starševstvu izzive, s katerimi ne veste, kako se soočiti oz. bi radi spremenili svoj način odzivanja na otroka, odkrili vzroke za otrokovo vedenje in se z njim globlje povezali. Primerno je tudi za vse, ki že razumete otrokovo vedenje in ste svoje sprožilce že ozavestili, vendar v določenih situacijah še zmeraj reagirate in ne veste, kako to spremeniti. 

Za trajne spremembe v starševstvu in odnosu z otrokom, je potrebno stalno delo, osebna rast in razvoj, zato staršem predlagam, da se odločijo za večje število srečanj. To je tudi zaveza, da ste pripravljeni v spremembo, ki jo želite, vložiti čas in energijo.  

Cena: 

Cena za enkratno srečanje (60 minut): 70 eur 
Cena za paket 3 srečanj: 195 eur 
Cena za paket 5 srečanj: 300 eur 

Za število srečanj se lahko odločiš po uvodnem srečanju. Nato na e-mail prejmeš podatke za plačilo in nadaljnja navodila glede najinih srečanj. 

Srečanja potekajo v dopoldanskem ali popoldanskem času, po dogovoru. 

Prijavi se na brezplačni posvet ali mi piši na: tamara@www.odsev.si 

Mnenja staršev o delu z mano:

Z občutki stiske sem se začela srečevati že samo ob misli na to, da bo hčerka šla v vrtec. 
Vse sem popredalčkala in razumela, a ni bilo bolje. Zavedanje, da si ne znam pomagati me je pahnilo v to, da sem pričela iskati pomoč. Rabila sem individualno podporo in našla Tamaro, ki me je na tej poti spremljala. Tamara je znala ustvariti varen prostor, kjer sem ji zaupala do te mere, da sva lahko mojim težavam pogledali v globino. Delali sva online, zelo sistematično, organizirano. Pri samem coachingu sem se počutila razumljeno in slišano. Poleg izjemnega strokovnega znanja, celovitosti in nenehne podpore je Tamara zelo prijazna in topla oseba. Z ozaveščanjem lastne stiske in predelovanjem teh čustev sem dosegla to, da je uvajanje v vrtec potekalo mirno, bila sem stabilna mama in opora svoji deklici. 
Delo z njo bi priporočala staršem, ki stojijo pred zavedajočimi se izzivi in rabijo samo še pogum, da naredijo korak do osebne rasti.

Lidija H. Š. 

Že od prvega tedna dalje sva se zavedala, da je najin sin nekaj posebnega. Vsaka najmanjša sprememba v družini, okolici, rutini je za nas predstavljala izziv. Medtem ko so se drugi starši brez težav soočali z raznimi situacijami (prihod novega člana, vstop v vrtec, družinska praznovanja, obiski..), smo mi vedno znova bili bitke. Stalno sva se spraševala kaj delava narobe in zakaj je tako težko. Prebrala sva veliko knjig, včlanila sva se v razne podporne skupine in počasi začela spoznavati najinega otroka z močno voljo, predvsem pa se ozirati v lastno prtljago. Veliko sva zmogla sama, na neki točki pa se nama je ustavilo. Zdelo se nama je, da se vrtiva v začaranem krogu iz katerega ne znava sama, zato sva poiskala pomoč. Tamara naju je usmerila in nama pokazala tisto, česar sama pri sebi nisva uspela zaznati. Ni bilo najbolj enostavno, je bilo pa nujno, da sva se premaknila naprej. Zdaj prej zaznava kdaj so se vklopili najini vzorci in lažje prevzameva odgovornost nase. Ko nama to uspe, se tudi sin drugače odzove. Naša srečanja so nama pomagala, da na sinovo vedenje gledava iz druge plati.  

A,Š

Kdo sem in kako ti lahko pomagam?

Sem Tamara, mamica dveh deklic z močno voljo, partnerka in certificirana coachinja zavestnega starševstva. Staršem pomagam razumeti svoje otroke in z njimi ustvariti globok in pristen odnos. Lastni izzivi in izkušnje so me peljale na pot mnogih raziskovanj, razumevanja in spoznanj glede tega, kaj nas ovira pri tem, da bi bili starši, kakršni želimo biti in, kako lahko te ovire presežemo. 

Sem raziskovalka odnosov in preseganja starih vzorcev delovanja in verjamem, da je odnos starš – otrok najpomembnejši in najmogočnejši odnos za lastno osebno rast in preobrazbo ter ustvarjanje lepše prihodnosti za naše otroke in vse prihodnje generacije. 

Prijavi se na brezplačni posvet ali mi piši na: tamara@www.odsev.si