Orodje št. 1 za povezovanje z otrokom

Play Video
Naroči se na moj YouTube kanal in ne zamudi naslednjega videa!
Preprosto in učinkovito orodje, ki vam lahko pomaga ustvariti povezanost in poglobiti odnos z otrokom.

Povzetek:

 

Tokrat z vami delim eno preprosto in učinkovito orodje, ki vam lahko pomaga ustvariti oz. poglobiti odnos z otrokom.

 

Kaj sploh pomeni, biti z nekom povezan?

Brene Brown, raziskovalka in avtorica mnogih knjig o ranljivosti, poda takšno definicijo povezanosti: Povezanost je takrat, ko se druga oseba POČUTI videno, slišano in vredno.

 

Orodje, ki ga predstavim, predstavlja temelj zavestnega starševstva. 

Gre za magično orodje, ki ne deluje samo pri otrocih, ampak tudi pri partnerjih, sodelavcih, prijateljih, taščah in tako naprej. To preprosto orodje, ki pa ga ni tako enostavno implemetirat, lahko resnično naredi velik preobrat v vašem starševstvu in odnosih znotraj družine.

 

To orodje je globoko poslušanje. Poslušamo z enim samim razlogom in to je, da drugemu pomagamo sprazniti kar mu leži na duši. Poslušamo in ne prekinjamo. Poslušamo, zato da se otrok počuti slišanega. Globoko poslušati ne pomeni, da otroku popustimo ali, da se z njim strinjamo ali, da nam je všeč, kar govori. Pomeni samo to, da smo predani resnično globokemu poslušanju, zato, da otroka razbremenimo bolečine. 5 minut takšnega poslušanja na dan lahko naredi ogromno razliko in spremembo v življenju naših otrok.

 

V predavanju govorim tudi o tem, kako to orodje uporabiti v praksi in, kako ga implementirati v vsakdanje življenje.

BREZPLAČNI E - PRIPROČNIK

7 napačnih odzivov, ki škodijo razvoju otroka

7 najpogostejših starševskih odzivov, ki ne samo, da škodijo otrokovemu razvoju, pač pa tudi rušijo stik z otrokom. Hkrati pa dobiš ideje, kaj lahko narediš namesto tega, da bo tako otrok, kot vajin odnos z otrokom, uspeval in cvetel.

Poglejte si tudi:

Deli z drugimi:
Facebook
Twitter
Pinterest