Prvič v šolo

Play Video
Naroči se na moj YouTube kanal in ne zamudi naslednjega videa!
Kako se pripraviti na odhod otroka v šolo Kaj narediti, če otroka skrbi, ali ga je strah oz., če smo zaskrbljeni sami Praktični nasveti, kako otroka podpreti Kako se navaditi na šolsko rutino Kako otroka podpreti izven šole, da bo njegovo počutje in s tem tudi učenje čim bolj optimalno


V predavanju naslovim starševe in otrokove skrbi in strahove in kaj lahko glede tega naredimo.
Nato predstavim 10 praktičnih nasvetov, kako podpreti otroka pri odhodu v šolo.

Pomembno, da se zavedamo, da nas otrok čuti – če nas torej skrbi in nas je strah, skrbi in je strah tudi otroka. Otroci gledajo nas glede tega, kako naj se odzovejo na neko situacijo.
Zato je zelo pomembno, da se:
1. zavedamo svojih čustev
2. da spremenimo svoj odnos do teh čustev strahu in zaskrbljenosti, če še nismo
3. da se naučimo upravljati s svojimi čustvi, če še ne znamo

Kar otrok najbolj potrebuje od nas, ko izkuša neka čustva je, da smo prisotni s svojo umirjeno in toplo prisotnostjo, saj to otroku pomaga, da se počuti varnega, da lahko raziskuje svoja čustva. Na tak način se lahko soočijo s svojimi čustvi in jih predelajo. Zato je res pomembno, da smo popolnoma prisotni, da znamo poslušati, da otroka do neke mere zrcalimo, da se počuti slišanega in razumljenega.

BREZPLAČNI E - PRIPROČNIK

7 napačnih odzivov, ki škodijo razvoju otroka

7 najpogostejših starševskih odzivov, ki ne samo, da škodijo otrokovemu razvoju, pač pa tudi rušijo stik z otrokom. Hkrati pa dobiš ideje, kaj lahko narediš namesto tega, da bo tako otrok, kot vajin odnos z otrokom, uspeval in cvetel.

Morda te zanima tudi:

Deli z drugimi:
Facebook
Twitter
Pinterest