Transformativno

POTOVANJE V ZAVESTNO STARŠEVSTVO

Postani umirjen, prisoten in odločen starš ter ustvari z otrokom povezan in zaupen odnos.

12 tedenski spletni program

POSEBNA EKSLUZIVNA PONUDBA

Dni
Ur
Minut
Sekund

Predstavljaj si, da se vsak večer odpraviš v posteljo z občutkom zadovoljstva in notranjega miru.

Da ti je uspelo vse konflikte z otrokom rešiti na miren način in jih izkoristiti za še globlje povezovanje med vama.

Jutranji odhodi od doma in večerna rutina potekajo hitreje in bolj umirjeno.

 Končno lahko greste na družinski izlet brez kreganja.

V vsaki situaciji z otrokom razumeš, kaj se dogaja in točno veš, kako se odzvati.

Otroku zmoreš držati varen prostor za njegova čustva.

Počutiš se stabilno in odločno ter znaš ob pravem trenutku postaviti pravo mejo.

Se sliši sanjsko?

Možno je! In to brez da bi moral/a preizkusiti cel kup vzgojnih metod, ki na dolgi rok ne delujejo.

Biti starš je težko

Izčrpan/a in preplavljen/a si. 

Morda se zdi, da ne dosežeš nič, dokler ne povzdigneš glasu (in se potem počutiš krivo za svoje reakcije).

Morda si utrujen/a od vseh izbruhov, bojev za premoč in pregovarjanj.

Morda pa si zmeden/a zaradi vseh različnih pristopov, ki jih ponujajo knjige, strokovnjaki in socialna omrežja. Sprašuješ se, kateri pristop uporabiti, da bo deloval zate in za tvojega otroka. Morda si že preizkusil/a različne pristope, vendar se zdi, kot da nič ne deluje.

Razumem te. Tudi sama sem bila tam.

Hčerkino vedenje me je spravljalo ob živce in večkrat sem se znašla v stanju reaktivne mame, ki stresa svojo jezo na otroka. Jutranji odhodi, oblačenje, prehranjevanje… je samo nekaj stvari, kjer sva se kar naprej zatikali. Najpogostejša beseda moje hčerke je bila: NE!. Neštetokrat sem si rekla, da se bom izzivov lotevala umirjeno in, ko mi ni uspelo, sem se znašla v poplavi občutkov krivde in sramu.

Porabila sem ogromno časa in denarja za mnoga izobraževanja in delo na sebi.

Je bilo vredno?

Seveda.

Pristen kontakt z otrokom

Ker sem ustvarila varen prostor za svoji hčerki, kjer se lahko razvijata v to, kar sta ter uspevata in cvetita. Izzivov se lotevam umirjeno in samozavestno.

Razumem njuno vedenje in ju lahko podprem skozi težke trenutke.

Zaupata mi svoje skrbi in svoje sanje in se ne zapirata v svoj svet.

Sodelovanje dosežem na lep način, s pogovorom in preko igre.

Znamo se spoštljivo pogovarjati in smo globoko povezani.

In tudi sredi kaosa in konfliktov (kajti starševstvo je pogosto kaotično) se znamo ustaviti in poiskati rešitve, s katerimi smo vsi zadovoljni.

Samo eno priložnost imaš za vzgojo svojega otroka

Predstavljaj si, da imaš jasnost in spretnosti za soočanje z vsemi izzivi, ki pridejo z otrokom.

Veš, kako doseči, da te bo otrok poslušal.

Znaš postaviti meje, ki jih otrok upošteva.

Znaš se umiriti v vsaki situaciji in ne reagirati na svoje trigerje.

Otroku zmoreš držati prostor za njegova čustva in ga voditi skozi čustvene izbruhe do umirjenosti.

Počutiš se stabilno in odločno in ni te več strah otrokovih reakcij.

Imaš vso potrebno znanje in orodja za ustvarjanje sodelovanja in povezanosti s svojim otrokom.

Tvoje starševstvo danes,
postavi temelje za otrokovo celotno življenje.

Si na pravem mestu. Zate imam prav posebno rešitev, kjer ti pomagam ustvariti tvoj persionaliziran pristop, ki bo pisan na kožo tebi, tvojemu edinstvenemu otroku in tvoji družini!

POTOVANJE V ZAVESTNO STARŠEVSTVO je program, kjer ne dobiš klasičnih starševkih nasvetov in receptov.

Te lahko prebereš v knjigah, na spletu, ali dobiš znotraj raznih tečajev.

To je prostor, kjer narediš potrebne notranje spremembe, da lahko postaneš umirjen, prisoten in odločen starš, ki v vsaki situaciji točno ve, kaj narediti in zna ustvariti z otrokom povezan in zaupen odnos, ki bo ostal tam za vse življenje.

Korak za korakom te vodim skozi proces zavestnega preseganja starih vzorcev in integracije novega znanja in orodij v življenje. 

Uporabljam celosten pristop, ki je podkrepljen z vajami za živčni sistem, somatskimi pristopi in embodiment tehnikami, kar vse skupaj omogoča globoke spremembe znotraj posameznika.

3-mesečno mentorstvo

z rednimi tedenskimi srečanji, kjer dobiš individualno podporo za tvoje konkretne izzive, kar pomeni, da se izzivov lotiva pri vzroku ter poiščeva učinkovite in trajne rešitve

Skupnost

kjer najdeš takojšnjo pomoč in medsebojno podporo (FB skupina), tako, da ne boš nikoli v stiski, kaj narediti v posamezni situaciji

Spletna učilnica

neomejen in trajen dostop do bogatih vsebin, ki te vodijo v proces notranjih sprememb do umirjenega in odločnega starša, ki zna ustvariti varen prostor za svoje otroke (kar pomeni manj izzivov, konfliktov in čustvenih izbruhov)

Bonusi

bonusi, s pomočjo katerih boš še poglobil/a razumevanje svojega otroka, hkrati pa ti bodo pomagali do več časa, zadovoljstva in notranjega miru

Zavestno starševstvo se prične s tvojo sposobnostjo obvladovanja svojih čustev.

To so rezultati, ki jih lahko pričakuješ:

Kako bi se tvoje življenje in odnosi znotraj tvoje družine spremenili, če bi vse zgoraj opisano v tem trenutku že živel/a?

Program po tednih

Teden 1: Začrtaj svojo pot

V prvem tednu se pripraviš in začrtaš svojo pot skozi ta program. Ustvarimo prostor zaupanja, poguma in čim večje varnosti, kjer si lahko to, kar si in deliš svoje najbolj ranljive trenutke. Čas namenimo tudi pripravi na svoje izzive in odpore, ki bi se lahko pojavili. Vzpostaviš pot za svoje potovanje od trenutnih izzivov, ki povzročajo bolečino, do osebne svobode in opolnomočenja.

V tem tednu si postaviš namere zase kot starša, za svoj odnos z otrokom in za ta program. To je v starša usmerjen program in spremembe se začnejo z nami – starši. Opredeliš svoje osebne in družinske vrednote, ki ti pomagajo ostajati na tej poti tudi, ko je težko in se znajdeš pred izzivi. Poglobiš se v svoje starševske izzive in spremembe, ki jih želiš zase in za svoje starševstvo. Ozavestiš svoj privzeti vzorec, to je način delovanja, h kateremu se zatečeš, ko se znajdeš v stresni situaciji. Zavedanje svojih vzorcev delovanja je prvi korak na poti sprememb. V tem tednu spoznaš prva orodja zavestnega starševstva, med drugim aktivno in reflektivno poslušanje.

V tednu 3 spoznaš 10 temeljnih stebrov, ki so osnova opolnomočenega starševstva in na katerih gradimo čez celoten program. Prepoznaš, katere stebre že vključuješ v svoje starševstvo in odnos z otrokom in kateri stebri so zate težji in boš moral/a bolj delati na njih. Podaš se na pot od nadzora proti povezanosti in raziščeš, kaj te zadržuje v vedenjskih pristopih in, kako lahko začneš to spreminjati. Prepoznaš svoje strahove in kaj ti želijo sporočiti. Ozavestiš svoje družinske vzorce – kaj prinašaš s seboj iz načina, kako si bil/a vzgojen/a sam/a. Zavedanje družinskih vzorcev, ki so vpisani v naša prepričanja, navade, vrednote, vedenja, pravila in druge sestavine družinske dinamike, pomeni prvi korak k razumevanju in obvladovanju njihovih vplivov.

Navezanost je kakovost psihološke in čustvene povezanosti med skrbnikom in otrokom, ki presega prostor in čas. Mnoge raziskave na področju navezanosti so pokazale, da je varna navezanost starša nase in na svojo preteklost, torej stanje varnosti v nas samih, stanje povezanosti in sprejetosti, tisto, kar določa kakovost varnosti, ki jo lahko ustvarimo za svojega otroka. Lahko se naučimo, kako ustvariti in si pridobiti varno navezanost in to je tisto na čemer delamo skozi ta program. V tem tednu boš spoznal/a 4 temelje varne navezanosti in začel/a s prvim korakom na tej poti. Največje darilo, ki ga lahko damo svojim otrokom je, da smo prisotni in, da se pokažemo, toda preden smo lahko prisotni in se pokažemo za otroka, moramo biti prisotni in se pokazati zase. Na tedenskih srečanjih te ves čas podpiram, da lahko utrdiš svoj notranji temelj ter gojiš občutek varnosti v svojem telesu, srcu in umu.

V okviru tega tedna se spoznamo z osnovami polivagalne teorije Stephena Porgesa, ki daje nove vpoglede v delovanje avtonomnega živčnega sistema, ki so zelo pomembni za boljše razumevanje našega psihološkega in medosebnega delovanja. Spoznaš nekaj somatskih tehnik in vaj, ki ti bodo pomagale izboljšati stik s svojim telesom in dogajanjem znotraj sebe. Raziskujemo, kako lahko aktiviramo oz. okrepimo vagusni živec, kar ti bo pomagalo, da se ob nekem otrokovem vedenju tvoji sprožilci ne bodo več tako pogosto sprožali. Učil/a se boš, kako torej gojiti varnost znotraj sebe in spoznal/a nekaj različnih načinov in orodij, ki ti bodo pomagali začeti s tem procesom. Temelj tega tedna je učenje samoregulacije – kako sploh čutiti svoje telo in slediti znakom stresa, nato pa se bomo naučili, kako to narediti za svoje otroke (koregulacija). Naučil/a se boš, kako srečati otroka v njegovi izkušnji, kako se z njim uglasiti in kako se premakniti skozi težka in strašljiva čustva ter skupaj rasti.

6 teden je namenjen raziskovanju, kako otroka resnično videti – to je drugi temelj pri ustvarjanju varne navezanosti s svojimi otroki. Spoznaš šest ovir, ki nam preprečujejo, da bi resnično videli drugo osebo in, kako te ovire preseči. Naučiš se osnov nevroznanosti in razvoja otroških možganov ter pridobiš razumevanje, česa je otrok razvojno zmožen za svojo starost in razvoj in, česa ni. Spoznaš, kaj je vedenje in zakaj otrokovo vedenje pogosto napačno razumemo. Naučiš se, kako pravilno prebrati otrokovo vedenje in interpretirati, kaj pomeni za posameznega otroka. Prepoznaš svoja omejujoča prepričanja, ki si jih ponotranjil/a kot otrok, kako in zakaj ta prepričanja sploh nastanejo ter, kako nas ovirajo v našem starševstvu in življenju na splošno. Ozavestiš jih in se podaš na pot sprejemanja vseh delov sebe, odpuščanja in spreminjanja teh omejujočih prepričanj v bolj podporna prepričanja.

V tem tednu spoznaš, kaj je čustvena inteligenca in zakaj je pomembna v starševstvu. Čustvena inteligenca je jezik, ki se ga moramo naučiti, če želimo uspevati v intimnih medsebojnih odnosih. Naučiš se enega najpomembnejših starševskih orodij – empatije. Če želimo, da so naši otroci čustveno zreli, se moramo nanje odzivati s priznanjem, potrditvijo in razumevanjem njihovega notranjega sveta. Skozi primere se naučiš, kako točno to storiti, spoznaš pa tudi, kaj te pri tem ovira. Raziščeš svoj odnos do posameznih čustev in prepričanja, ki si jih o čustvih ponotranjil/a in te sedaj ovirajo pri tem, da bi zmogla/el sprejeti otrokova čustva v polnosti. Spoznal/a boš, kako so čustva povezana s telesom. Poglobiš se v raziskovanje čutenja ter s pomočjo orodij in moje osebne podpore in vodenja, krepiš zmožnost čutenja svojih čustev. Naučiš se ustaviti, preden reagiraš na otroka. Spoznaš otrokove temeljne potrebe in temeljne vzorce prepričanj. Naučiš se, kako biti otrokov čustveni mentor – kako se odzvati in, kako otroka voditi skozi močna čustva.

Teden 8 je namenjen učenju zavestnega (nenasilnega) sporazumevanja in prepoznavanju odnosa s svojim glasom. Najprej raziščeš svoje ponotranjene in potlačene zgodbe, nepredelana čustva in nezavedne strahove v zvezi z izražanjem in biti slišan. Prepoznaš svojega notranjega kritika in se naučiš, kako se nanj odzvati. Če želimo, da se naši otroci naučijo izražati svoja čustva in potrebe ter, kako postaviti jasne prošnje ter deliti svoje zgodbe, misli in sanje, se moramo tega najprej naučiti sami. To bomo naredili z namero in zavedanjem. V tem tednu spoznaš tudi značilnosti zavestnega pogovora in proces za reševanje sporov, opravilo prekinitve stika in kreativno reševanje težav. Dobiš načrt zavestnega pogovora in vodim te pri oblikovanju zavestnega pogovora po nekem dejanskem konfliktu, saj je namen, da naučeno implementiraš v praksi.

V tem tednu se potopimo v jedro zavestnega starševstva. Spoznaš edinstveno orodje za soočanje s starševskimi izzivi kot so npr.: prepiri med sorojenci; otrok ne upošteva dogovora; otrok ima težave s spoštovanjem družinskih mej; obnašanje otroka (ali starša), ki povzroči kakršno koli škodo; družina, ki ima težave pri tem, da bi delovali skupaj in sodelovali; starš in otrok se ne strinjata in se zatikata v bojih za premoč, reševanje konfliktov… V svojem odzivu na katerokoli starševsko situacijo, se naučiš 5-stopenjskega procesa in ga z vajo ponotranjiš. Naučiš se tudi, kako nevtralno opazovati ter s katerimi odzivi rušimo stik z otrokom, na katere ne bi nikoli pomislil/a. Raziščemo, kako poiskati rešitve skupaj z otrokom, za različno stare otroke. V okviru tega tedna raziščeš tudi svoje osebne in družinske vrednote ter prepoznaš svoje osebnostne moči. Naučiš se, kako postavljati meje na temelju svojih družinskih vrednot in, kako zakoreniniti svoje meje v jasnosti, varnosti in fleksibilnosti.

Jeza in agresija sta trenutno verjetno najbolj občutljivi temi v starševskem svetu, saj nas toliko nosi rane okoli te teme. Mnogi doživljamo sram zaradi svoje čustvene reaktivnosti in svoje jeze. Mnogi od nas živimo v strahu okoli jeze in se ji za vsako ceno izogibamo, ali pa imamo vsakodnevne izzive s svojo jezo… vpijemo, smo nestrpni, smo razdražljivi in svojim otrokom govorimo stvari, za katere včasih ne moremo verjeti, da so prišle iz naših ust. Zato se bomo v tem tednu poglobimo v to, kaj jeza sploh je in kaj je njen namen. Naučiš se, kako razviti zdrav odnos do jeze in agresije in, kako izraziti jezo na varen način. Spoznaš, kako otroku pomagati razviti zdrav odnos do jeze in agresije ter, kako ga naučiti zdravih načinov izražanja jeze in agresije.

Igra je izkušnja regulacije in v mnogih pogledih posnema tisto, za kar naš sistem interpretira, da je bilo v preteklosti nevarno. Zato želimo k igri pristopati nežno. Igra je izkušnja neverjetnega celjenja in ne glede na to, v kakšnem odnosu si z njo trenutno, ima to smisel. V tem tednu spoznaš prednosti in pomen igre ter raziščeš, kaj te zadržuje pred igrivostjo. Prepoznaš svoj jezik igranja in raziščeš svoja čustva glede igranja z otrokom. Spoznaš različne načine igranja in njihov namen. Tema tega tedna je tudi pripovedovanje zgodb. Naučiš se pet faz terapevtskega procesa pripovedovanja zgodb.

V zadnjem tednu ovrednotiš svoj napredek in se osredotočiš na drobne (ali velike) zmage na tej poti. Korak za korakom pregledaš, kakšne spremembe si naredil/a. Razvijaš odpornost skozi samo-refleksijo in hvaležnost sami/emu sebi za vsako drobno zmago. Vzameš si čas za praznovanje in skupaj pregledava, kam želiš v prihodnosti usmeriti svoj fokus in na katerih področjih želiš delati v prihodnje. Zavestno starševstvo je vseživljenjski proces in vsakodnevna uporaba orodij, ki si se jih naučil/a skozi 12-tedensko potovanje, ki ti pomagajo vzpostavljati mir, povezanost in sodelovanje, ki jih želiš.

Raziskave kažejo, da je ustvarjanje globoke povezanosti z otrokom v njegovem zgodnjem otroštvu najpomembnejši dejavnik otrokove čustvene stabilnosti in odpornosti v prihodnosti.

Mnenja drugih o programu:

Počutim se dosti bolj suverena v starševanju. V izzivih znam odreagirati umirjeno, sočutno, s povezanostjo.

Lahko rečem, da po tem programu zmorem postavljati dosti bolj jasne meje otroku in drugim in se teh mej ne prestopa več.
Da me čustveni izbruhi otrok ne izmučijo, ampak sem lahko zraven prisotna in sem jim v oporo, ko doživljajo močna čustva.
Da se zna hčerka več zaigrati sama in da je govorno zelo napredovala.
Da si hči želi več objemov in crkljanja.
Da sem jaz njen varni pristan.
V izzivih znam odreagirati umirjeno, sočutno, s povezanostjo.
Resnično sem ponosna, da sem si dovolila priznati, da imam težave, da sem si poiskala pomoč in začela delati na sebi. Sedaj se počutim dosti bolj suverena v starševanju. Znam prepoznati tudi moje potrebe, želje, cilje jih izraziti in si vzeti čas za njih brez slabe vesti.

Ta program priporočam vsem mamicam, staršem, skrbnikom. Vsem, ki začutite, da bi radi nekaj več v svoji družini, pa ne veste kaj to je. Vsem, ki hrepenite po sproščenosti, povezanosti, sodelovanju z otroci v družini.

Najboljše v tem programu, pa je to, da te Tamara sprejme točno takšnega kot si. Brez kakršnega koli obsojanja. Zares se začuti sprejemanje, podpora in sočutje ne glede na kateri stopnji si. Rada bi se zahvalila za vse kar sem odnesla od programa in se veselim nadaljnjega sodelovanja oz. spremljana njenih vsebin, ki so zares kakovostne in strokovne. Hvala Tamara

Anja, mama 2-letnice in dojenčka

Program je poln vsebine in te iz tedna v teden vodi v osebne procese. Zastavljen je tako, da išče vzroke in ne krpa le posledic.

Sama sem kakovost vsebin prepoznala na enem izmed brezplačnih predavanj in se posledično odločila počrpati čimveč znanja iz najpoglobljenejšega 12- tedenskega tečaja. Moja prvotna namera je bila pojačati povezanost/navezanost se s starejšim sinom, ki je otrok z močno voljo, v razvojni fazi izgrajevanja trme in poln močnih čustvenih pretresov zaradi prihoda sorojenca. 

Čeprav imam že precej teoretične in praktične podlage, je program poln vsebine in sem močno razširila svoje znanje. Hkrati posamezni moduli lepo vodijo v osebne procese iz tedna v teden, zato je priložnosti za rast veliko. 

Gre za podporo pri izvajanju starševstva, ki ga je mogoče čutiti od znotraj – starševstvo iz ljubezni do sebe in drugih, ki temelji na enakosti, zaupanju v otroke, se ozira v prihodnost, vpogledu globlje, pod vedenje in predvsem – v katerem delujemo iz ljubezni in ne iz strahu in ne želimo zunanje moč nad otroki, ki ki bi nas upoštevali iz strahu, temveč jačamo našo in njihovo notranjo moč preko uglašenosti z otrokom in z veliko mero razumevanja. 

Ker išče vzroke in ne zdravi/krpa le posledic, se močno sklada z mojo filozofijo in sem hvaležna, da se tovrstno zavedanje širi med starše in vse, ki so v interakciji z otroki. Program je zastavljen tako, da je primeren za bolj ali manj ozaveščene starše, kot tudi za vse, ki z otroki delajo, sama pa bi ga priporočila vsem omenjenim. Z namero, da s tovrstnim načinom spremenimo sebe in skozi zgled vplivamo na otroke, in s tem spremenimo svet.

Gaja Dolar, mama 3-letnika in 1-letnika

Ob programu sem nedvomno še bolj spoznala sebe, s hčerko sva se še bolj povezali.

Program je izredno lepo zasnovan. Všeč mi je bil izbor sklopov vsebin in tudi potek. Vsak teden smo namreč doma trenirali samodisciplino s prebiranjem teorije in preko nalog vadili prakso. V skupnih terminih smo si podeljevali izkušnje, mnenja, Tamara pa nas je zelo sočutno, nežno in profesionalno vodila skozi proces rasti. Ob programu sem nedvomno še bolj spoznala sebe, s hčerko sva se še bolj povezali. 

Izredno pomembno zame se mi je zdelo opominjanje, da si nežen do sebe in se ne kriviš za vmesne neuspehe. Podpora skupine je dodala še piko na i k celotni izkušnji. Program je zelo intenziven in koristen za prav vsakega. Priporočam!

Jasmina Fink, mama 6-letnice in 3-letnika

Začela sem razumeti, najprej sebe, nato pa še kaj se dogaja z otroci. Ogromne spremembe smo naredili na medsebojni komunikaciji, poslušanju in sprejemanju.

Že odkar sem rodila prvega sina sem imela občutek da sem na vzgojo otroka premalo pripravljena, čutila sem močne pritiske okolice, kako bi naj otroka vzgajala in kako se otrok mora obnašati. V želji po dokazovanju sem seveda tem pritiskom podlegla, z čimer pa sva z sinom imela vedno večje izzive, vedno bolj se je kazala njegova močna volja in moja nemoč. Čutila sem, da takšnega odnosa z otroci ne želim, ta želja se je po rojstvu dveh hčera še okrepila. Začela sem zbirati informacije o zavestnem in sočutnem starševstvu, kjer pa sem naletela na Tamaro.
Odločila sem se, da poskusim z njenim programom, ker sem spremljala njene vsebine, ki so me pritegnile, zdelo se mi je da imam ogromno informacij, ki pa jih nisem znala povezati v celoto.
S tedenskimi delavnicami so mi stvari postajale jasne, začela sem razumeti, najprej sebe, nato pa še kaj se dogaja z otroci, tako mi je postajalo lažje, saj se v določenih situacijah nisem več prestrašila. Ogromno dela sem vložila v sebe in ko sem ozaveščala kaj se dogaja z mano, sem postajala vse bolj dostopna za svoje otroke. Ogromne spremembe smo naredili na medsebojni komunikaciji, poslušanju in sprejemanju, kar pa se res lepo odraža tudi na otrocih.
Program bi priporočala res vsem staršem, ne samo staršem otrok z močno voljo, saj nas program v prvi vrsti nauči kako poslušati sebe, kako se čutiti, kako se pogovarjati in poslušati, to pa so vse osnove, za katere smo bili mi v otroštvu večinoma prikrajšani.

Nataša, mama 5-letnika, 2-letnice in dojenčice

Program nama je največ prinesel ravno na področju odnosa med partnerjema.

Kot novopečeni starš sem se najprej srečala s problemom povezovanja z otrokom. V neki meri sem uspela predelati težavo sama, pa vendar sem čutila, da to (še) ni to. Kasneje so se pojavile še težave pri sprejemanju in uravnavanju čustev otroka, ki so nekje iz globin potegnila moja nepredelana čustva in odreagirala sem napačno. Veliko informacij sem našla na spletu in v knjigah, kakšne pristope sem čutila in so (delno) delovali, pa tudi tu sem čutila, da to (še) ni to. Iskala sem podporo. Nekega dne sem naletela na Tamarinin program, ki vsebinsko zajema večino razumevanj odnosa z otrokom, s katerimi sem čutila. Program je obljubljal, da bo potrebno delo na sebi in ne na spreminjanju otroka. 

Opogumila sem se in se prijavila na program. Na srečo se je kasneje pridružil še partner, kajti mislim, da nama je program največ prinesel ravno na področju odnosa med partnerjema, verjetno zato, ker se Tamara uspešno prilagaja posamezniku (ali skupini) glede na potrebe in sproti prilagaja poudarke programa.

Program priporočam, če želite intenzivno delati na sebi teh nekaj tednov in se zavedate, da se s programom delo še ne bo končalo. 

Ozaveščanje samega sebe je pomembno za vas, za otroka in za odnose v družini. S tem, ko osebno in duhovno rastete, dajete otroku največ, kolikor lahko. 

Ni pa lahko. Čeprav vam Tamara zna nežno postaviti ogledalo, da se vidite z drugega kota, je vseeno boleče sprejeti določen del sebe. In tam, kjer so največje težave v sprejemanju sebe ali v odnosih, tam boste imeli tudi največ odporov in težav pri sledenju programa. Na srečo (ali načrtno) dobite Tamarinino podporo, da vam je lažje in da zmorete narediti korak naprej (ali v stran), energijo in željo pa vam dajejo tudi male spremembe, ki se že začnejo kazati v odnosu z drugimi v družini.

Neja

Tamara nas je na srečanjih peljala do boljšega razumevanja sebe. Še bolj poglobljeno smo se spustili v osebne procese. Želim si, da se program ne bi nikoli zaključil.

12-tedensko izobraževanje je intenzivno, veliko je teorije, vaj, nalog. Piko na i pa so poleg vse predane teorije definitivno dodala srečanja v živo. Moram poudariti, da so mi bila skupinsko srečanja zelo všeč. Tamara nas je na njih lepo peljala do boljšega razumevanja sebe. Še bolj poglobljeno smo se spustili v osebne procese.

 Tudi ob poslušanju zgodb drugih pri sebi odkriješ in boljše razumeš marsikaj. Vsak teden sem že komaj čakala, da se spet vidimo in se kaj novega naučimo. 

Dejansko si želim, da se program ne bi nikoli zaključil, saj bi z veseljem še bolj delala na sebi, prejemala Tamarino znanje in pomoč, ki mi je definitivno zelo koristila.
Res veliko sem se naučila, spoznala, nekaj tudi spremenila (na boljše seveda). Tamara, hvala še enkrat za vse…vesela sem, da sem se podala na to pot.


Nena, mama 3,5-letnika in 2-letnika

Kaj dobiš ob prijavi

Neomejen dostop do spletne učilnice (z vsemi predavanji, orodji, vajami)

Vrednost: 687 eur

Tedenska zoom srečanja v živo, kjer dobiš moje vodenje in 100 % podporo

12 srečanj v dolžini 90-120 minut; na srečanjih delamo na vaših konkretnih izzivih in primerih; tukaj ne gre zgolj za svetovanje, pač pa te vodim v potrebne notranje spremembe; število udeležencev v skupini je max 6, da se lahko vsakemu posvetim individualno. Skupinsko delo prinaša dodatno vrednost, saj se veliko naučimo iz drugih primerov, ki jim prisluhnemo.

Vrednost: 840 eur

100 % podpora, ko pride do kakršnegakoli izziva in ne veš, kako pristopiti

V roku 24 ur odgovorim znotraj zaprte Facebook skupine; v skupini lahko zmeraj zastaviš vprašanje, prosiš za povratno informacijo, motivacijo, podporo, če se ti karkoli zatakne, kar je neprecenljive vrednosti.

Vrednost: min 660 eur

Orodja, da lahko naučeno čim bolj učinkovito in čim hitreje spraviš v prakso

Znotraj programa dobiš mnogo starševskih orodji, ki ti pomagajo teorijo spraviti v prakso, torej v vsakodnevno življenje; orodja so zastavljena tako, da jih lahko prilagodiš svoji edinstveni situaciji, pri čemer dobiš moje vodenje in podporo.

Vrednost: 200 eur

SOS klic v primeru urgentnega izziva v času trajanja programa

Kratek klic z mano, ali pogovor preko sms/msg, ko potrebuješ nujno pomoč ali nasvet, ker se ne znajdeš (neomejeno klicev oz. sporočil v času trajanja programa).

Vrednost: 200 eur

Pomoč in podpora tudi po zaključku programa

Članstvo v posebni Facebook skupini, namenjeni le tistim, ki ste zaključili ta program; v skupini imaš dostop do nasvetov in predavanj, prav tako imaš možnost zastaviti svoja vprašanja ter se udeleževati občasnih dogodkov.

Vrednost: neprecenljivo

BONUSI

Bonus 1

Kako do več časa, brez da najameš varuško

Webinar v katerem ti razkrijem 3 skrivnosti, kako lahko v svojem natrpanem urniku ustvariš več časa zase, za to, kar te veseli in postaneš bolj zadovoljna, sproščena in prisotna mama.

Vrednost: 47€

Bonus 2

Tečaj razvoj otroka

Kako podpreti zdrav čustveni razvoj otroka 0-6 let

Mini tečaj o čustvenem, psihološkem in intelektualnem razvoju predšolskega otroka, razvojnih fazah, otrokovih temeljnih potrebah in težavnih vedenjih.

Vrednost: 67€

Bonus 3

Vaje za krepitev samoregulacije in stika s seboj

Vodene video vaje - dihalne, telesne in druge tehnike za samoregulacijo ter preproste vaje za živčni sistem, ki ti pomagajo pri soočanju s stresom.

Vrednost: 67€

Bonus 4

Aktivnosti za povezovanje starš-otrok in tehnike za regulacijo otroka

Webinar, kjer spoznaš strategije in orodja, kako podpreti otrokov živčni sistem v ravnovesje ter video demonstracije preprostih aktivnosti za krepitev povezanosti starš-otrok.

Vrednost: 67€

EKSKLUZIVNA DARILA

Le ob prijavi na tej strani

Darilo 1

SOS individualni posvet

Za prve 4 prijavljene!
60-minutni posvet, na katerem se posvetiva tvojemu največjemu starševskemu izzivu; ta bonus je možno izkoristiti v prvem mesecu od prijave.

Vrednost: 70€

Darilo 2

Posnetki spletne delavnice "Postavi meje brez groženj, kričanja ali podkupovanja "

Postani vodja v svoji družini in se nauči postaviti odločne in ljubeče meje, ki jih otrok upošteva.

Vrednost: 49€

Darilo 3

Bon za 213 eur

Ob vpisu v program Pot zavestnega starševstva ti želim pomagati tudi finančno, zato ti v okviru te ekskluzivne ponudbe podarjam še dodaten prihranek v višini 213 eur.

Vrednost: 213€

Skupna vrednost programa 2916€

Skupinski program

V živo ¦ Online ¦ 3 mesece

Redna cena:

780 €

Tvoja investicija (le na tej strani)

567 €

(ali 3 x 197 € )

Ponudba na tej strani velja:

Dni
Ur
Minut
Sekund

Ali do zapolnitve prostih mest!

Začetek programa 6.5.2024!

Podaj se na potovanje v
zavestno starševstvo in
pomagaj svojemu otroku cveteti

Tvoja investicija je 100% varna. V kolikor v 10 dneh od pričetka programa ugotoviš, da to ni zate, ti vrnem celoten vplačan znesek.

Ta program je namenjen staršem, ki:

  • imajo otroke stare od 0 do 12 let in si želijo s svojim otrokom ustvariti globok in pristen odnos, ki bo temeljil na medsebojnem razumevanju, sprejemanju in sodelovanju 

  • imajo izzive s svojo jezo in se želijo odzivati umirjeno, vendar jim pogosto ne uspe ter “padejo” v avtomatsko reagiranje z vpitjem in grožnjami 

  • imajo veliko teoretičnega znanja in točno vedo, kako bi morali ravnati, vendar ne znajo tega znanja spraviti v prakso 

  • imajo izzive s postavljanjem mej in želijo stopiti v svojo naravno starševsko moč ter postati resničen vodja 

  • želijo delati na svojih čustvenih vzorcih, ki so jih prinesli iz primarne družine in jih transformirati 

  • mamam, ki se želijo otresti občutkov krivde in prenehati s samo-obsojanjem ter bi rade zaspale z občutkom zadovoljstva in globokega notranjega miru

Ta program ni namenjen staršem, ki

  • niso pripravljeni stopiti iz cone udobja in zavzeto delati na svoji osebni transformaciji

  • iščejo čarobno paličico, s katero bi izbrisali vse izzive. Program te bo nedvomno opolnomočil in ti dal ogromno znanja in orodji, a resnične spremembe se začnejo s tabo

  • iščejo strategije in tehnike, ki bi spremenile otroka in otrokovo vedenje; to je v starša usmerjen program – najprej moraš ti spremeniti svoje odzive, temu pa bodo naravno sledile spremembe v otrokovem vedenju

Imaš še kakšno vprašanje, da boš lažje sprejela odločitev? 

Nisi prepričana, ali je program primeren prav za tvoj specifičen primer?

Ali piši na: tamara@www.odsev.si

Najpogostejša vprašanja in odgovori:

Se investicija v ta program res splača?

Pomisli, kakšne izzive boš imel/a in kakšen bo tvoj odnos z otrokom čez nekaj mesecev ali let, če nič ne narediš oz. spremeniš. Za ceno 3 kavic na dan prejmeš preverjeno pot, orodja in 100% podporo, da zaživiš povezano in izpolnjeno družinsko življenje in postaviš za otroka temelje, da se bo lahko optimalno razvijal in uresničeval svoje potenciale. Ni lepšega kot imeti povezan, ljubeč, razumevajoč odnos z otrokom, kjer ti otrok z veseljem sledi, ker si tisti umirjen, prisoten in stabilen vodja družine, ki v vsaki situaciji točno ve, kaj narediti.

Prav zato, ker vem, da si kot starš časovno zelo zaseden/a, sem program prilagodila zate. Dostop do spletne učilnice ostane tvoj za vedno in lahko vsebine predeluješ kadarkoli in se vračaš k njim. Na srečanjih delamo predvsem na tvojih konkretnih izzivih in predelana vsebina določenega tedna ni pogoj za udeležbo na srečanjih. Na srečanja si vabljen/a tudi, če nimaš varstva in so s teboj otroci (otroci niso ovira). Poleg tega pa dobiš v programu bonus predavanje, kako do več časa brez da najameš varuško.

Če si odločena, da želiš resnično poglobiti odnos s svojim otrokom in spremeniti svoje ustaljene vzorce ter transformirati odnose znotraj družine, potem je ta program vsekakor zate. Je pa pomembno, da zaupaš meni kot mentorici in, da si pripravljena za spremembe tudi delati.

Obstaja veliko odličnih programov, ki te naučijo, kako spremeniti svoje odzive, da bi vplival/a na vedenje svojih otrok. Ta program pa te popelje globlje in ti pomaga razumeti sebe kot osebo in kaj prinašaš v svoj odnos z otrokom, da lahko začneš svoje izzive reševati pri samem vzroku, namesto, da skušaš obvladati le simptome teh izzivov. To pa prinese v tvoj odnos z otrokom trajne spremembe. V programu združujem znanja različnih področij in svoje osebne izkušnje, največjo vrednost pa daje programu kombinacija teoretičnega in praktičnega dela, ki poskrbi za to, da znanje dejansko preneseš v prakso in začneš živeti to, kar si že od nekdaj želiš. Kolikor vem, je trenutno to edini takšen program v Sloveniji.

Seveda. Vrednost tega programa je ravno v individualni podpori, skozi katero boš dosegla prav tiste spremembe, ki jih samo s teoretičnim znanjem ne moreš. Skozi moje vodenje in coaching ti bom pokazala, kje so tiste točke, na katerih moraš delati, te vodila čez procese spreminjanja svojih vzorcev ter te opolnomočila, da boš vse to začela dejansko tudi živeti.

Seveda, v kolikor mi v 10 dneh od pričetka programa sporočiš, da ti vsebina ne ustreza, ti povrnem celoten vplačan znesek.

Odgovor je NE! Vsebina tega programa je od mene terjala veliko energije, denarja, in časa, da lahko sedaj tebi pokažem preverjen način, kako ustvariti v svoji družini sodelovanje in harmonijo.
Dostop do vsebin in vseh dodatnih materialov je zato zaščiten in namenjen samo tebi.

Partner je zelo dobrodošel na programu. V kolikor se želita programa udeležiti skupaj (torej sta skupaj prisotna na srečanjih), je to možno.

Pri prijavi na individualno izobraževanje znaša prispevek partnerja 15 % cene individualnega izobraževanja.

V primeru prijave na skupinsko izobraževanje, znaša prispevek partnerja 25 % cene skupinskega izobraževanja.