SOS tečaj

za starše otrok z močno voljo

Od konfliktov do sodelovanja, povezanosti in harmonije

Spremeni konflikte v sodelovanje ter se nauči, kako VODITI svojega močno-voljnega otroka, da boste vsi člani družine cveteli.

Spletni tečaj zajema:

  • 5 modulov s predavanji in povzetki v pdf obliki (23 lekcij, 17 predavanj, 8,5 ur video vsebin)

  • Vaje, ki te vodijo do konkretnih rezultatov

  • Doživljenjski dostop do vsebin tečaja*

  • Odlične BONUSE

* ob prijavi prejmeš uporabniško ime in geslo za dostop do platforme s tečajem in lahko do vsebin dostopaš kadarkoli

"Hvala za organizirana predavanja. So zelo kakovostna, zgoščena in predvsem v veliko pomoč pri vzgoji naše skoraj 4 letnice. Drugi modul pa je v meni pustil tako močan pečat, da ga bom poslušala še enkrat in za naslednjič pripravila vprašanja. Sama vsebina mi ni bila tako tuja (ker se zavedam da izhaja vse iz nas samih), ampak so se me tvoje besede in način, kako je bilo povedano zelo dotaknile...."

Tečaj vodim dr

Tamara Teršič

certificirana coachinja zavestnega starševstva in mamica dveh deklet z močno voljo,
Od rojstva prve hčerke pred 10 leti se intenzivno izobražujem na področju družnskih odnosov, nevroznanosti, interpersonalne nevrobiologije, čustvene inteligence, psihologije ter čuječnosti.

Moje poslanstvo je pomagati staršem ustvariti globok in pristen odnos s svojimi otroci, kar bo v vašo družino prineslo sodelovanje, medsebojno zaupanje in harmonijo.

Za mnoge starše je starševstvo kot bojišče

Morda se sprašuješ, zakaj je to tako težko…. Tvoj otrok naredi ravno tisto, kar mu rečeš, naj ne naredi. Razburi se zaradi malenkosti in na vsak način hoče, da so stvari po njegovo. Ne sliši in ne upošteva. Ima pogoste izbruhe jeze. Nagaja bratcu/sestrici. Vsakodnevna opravila (npr. oblačenje in umivanje zob) so pogosto bojno polje in trajajo celo večnost. 

Opazuješ druge starše, ki z lahkoto uporabljajo enostavne starševske pristope. Vse si že poskusil/a, toda pri tvojem otroku ne deluje NIČ.

Morda se sprašuješ: Le kaj delam narobe? Počutiš se nemočno in naveličano. Utrujen/a si od večnih pregovarjanj in konfliktov.

Verjemi mi, nisi sam/a! Mnogo staršev je šlo čez popoloma enake izzive, kot jih imaš sedaj ti. Vendar mnogi ne razumejo, zakaj klasični starševski pristop pri njihovih otrocih ne deluje.

Otroci z močno voljo se upirajo instant receptom. Od nas želijo in potrebujejo VEČ. Potrebujejo DRUGAČEN starševski pristop.

Pristop, ki od nas zahteva nekaj dela, toda, ko enkrat postavimo temelje in se naučimo pravih orodij, se večno upiranje in jezni izbruhi drastično zmanjšajo, konflikte pa nadomesti sodelovanje in povezanost z otrokom.

Moja zgodba

Že od majhnega sem strastna raziskovalka življenja, narave in odnosov. Ljubezen do narave me je vodila v doktorski študij varstva narave in raziskovalno delo, hkrati pa sem se ves čas udeleževala tudi različnih izobraževanj na temo odnosov in osebne rasti.

Moje življenje se je postavilo na glavo, ko se nama je s partnerjem pridružila prva hčerka. Do tedaj uspešno in stabilno življenje, se je zamajalo ob hčerkini zahtevnosti, vztrajnosti in odločnosti. Svojo močno voljo je pokazala že kot dojenček, ko se je na vso silo hotela strgati iz lupinice, dokler ni bila vsa zaripla. Večja kot je postajala, bolj je uveljavljala svojo voljo. Vztrajno. Nepopustljivo. Včasih sem se počutila kot na bojišču. Označila sem jo za trmasto in nemogočo. In jo hotela spremeniti. Bolj kot sem jo skušala nadzorovati in spremeniti v ubogljivega otroka, bolj se je upirala in še bolj vztrajno pritiskala na moje gumbe. Velikokrat sem se znašla v stanju reaktivne mame, ki stresa svojo jezo na otroka, S hčerko sva se znašli v nehvaležnem začaranem krogu bojev za premoč. Jutranji odhodi, oblačenje, prehranjevanje… je samo nekaj stvari, kjer sva se kar naprej zatikali.  Doživljala sem vse od zatiranja svojih čustev do jeznih izbruhov ter se nato znašla v poplavi občutkov krivde in sramu. Počutila sem se kot najslabša mama na svetu.

Globoko v sebi pa sem čutila, da obstaja druga pot. Pot povezanosti in zaupanja. Začela sem raziskovati, brati, se izobraževati in delati na sebi. Poiskala sem si podporo.  Bila sem trdno odločena, da bom hčerko osvobodila in razbremenila svoje čustvene prtljage,  Da bom postala mama, ki zmore pogledat v ogledalo, ki mi ga nastavlja hči in sprejeti to kot darilo, ki mi omogoča rast in razvoj.

Počasi sem začela razumeti svojo močno-voljno hči. Njena čustva in potrebe. Njen pogled na svet. Končno sem imela znanje, kako pomagati sebi in svojemu otroku. In končno sem bila sama tista, ki sem nadzirala, kako se bom odzvala.v težkih trenutkih. VSE se je spremenilo.  S hčerko sva ponovno vzpostavili globoko povezanost. Konflikti in kaos so se spremenili v sodelovanje in harmonijo. V naš dom se je ponovno naselila sproščenost in umirjenost.

Moja lastna izkušnja me je vodila na pot mnogih izobraževanj v želji, da pomagam staršem otrok z močno voljo ustvariti povezano in umirjeno družinsko življenje.

Prav zato sem ustvarila…

SOS tečaj za starše otrok z močno voljo

Je namenjen specifično staršem, ki imajo izzive pri vzgoji svojih močno-voljnih otrok in vzdrževanju umirjenosti in harmonije v svojem domu.

S spletnim tečajem dobiš tudi naslednje bonuse:

BONUS 1 – Spoznaj, zakaj imajo otroci težavna vedenja (webinar, kjer osvojiš nujne temelje, da lahko začneš razumeti otroka in njegovo vedenje ter spoznaš, kako ga pravilno podpreti)

BONUS 2 – orodje AKTIVNO POSLUŠANJE (vodič v štirih korakih, ki ti bo pomagal se naučiti resnično poslušati)

BONUS 3 – posnetki 3 online javljanj v živo z odgovori na vprašanja

"Hvala za tvoja čudovita predavanja. Že čutim spremembe v svojih odzivih in posledično obeh otrok (oba z močno voljo in visoko občutljiva)."

Znotraj tečaja se boš naučil/a, kako:

 – spremeniti konflikte in boje za premoč v sodelovanje, razumevanje in povezanost

– poiskati win-win rešitve, da se bodo vsi člani družine počutili slišane in spoštovane

– pritisniti na gumb za pavzo preden avtomatsko reagiraš, da boš lahko izbral/a mirnejši odziv

– razumeti pomen otrokovega vedenja in kako mu pomagati

– pripeljati več zaupanja in spoštovanja v svoj odnos z otrokom

– stopiti v vlogo vodje v družini, ki točno ve, kaj je v posamezni situaciji potrebno

– zmanjšati stres v svoji družini in vanjo vnesti več sproščenosti, veselja in harmonije

– se umiriti v katerikoli situaciji

– povečati otrokovo samospoštovanje in odpornost

– se končno počutiti bolj samozavestno glede svojega starševstva

 

Tečaj zajema

5 modulov in 17 predavanj, ki te postopoma in učinkovito vodijo do sodelovanja in povezanosti s svojim močno-voljnim otrokom.Tečaj je zelo praktično naravnan. Vsak modul poleg teorije vsebuje konkretna orodja in vaje, ki ti omogočajo dejanske rezultate v zelo kratkem času.

MODUL 1: ANATOMIJA OTROK Z MOČNO VOLJO

Značilnosti otrok z močno voljo in kaj od nas potrebujejo
Kako si otrok napolni svoj rezervoar energije
Kako “delati” z močno voljo

MODUL 2: PREKINIMO BOJE ZA PREMOČ V SEDMIH KORAKIH

Zakaj so otroci z močno voljo nagnjeni k bojem za premoč in razumevanje dinamike konfliktov
7 učinkovitih korakov, kako lahko trajno prekinemo boje za premoč s svojim otrokom

MODUL 3: MOČ ZAVEDANJA IN SAMOREGULACIJE

Zavedanje svojih sprožilcev

Učinkoviti načini, kako se umiriti v trenutku
Prenehajmo kričati
Kako lahko poskrbim zase

MODUL 4: MOČ POVEZANOSTI

Kaj je povezanost in kako se povežemo z otrokom
Naučimo se empatije
Igre, ki povečujejo povezanost z otrokom
Poseben čas

MODUL 5: VODITI NAMESTO KONTROLIRATI

Vodenje, ki podpira otroka, da se razvija v svojo najboljšo ratzličico
Kako otroka voditi skozi močna čustva
Postavimo ljubeče meje
Povzetek

MNENJA UDELEŽENCEV

Bila sem izjemno zadovoljna s tem tečajem, saj se tematike loteva celostno, pridobiš širše znanje ter hkrati konkretne primere in ideje za premagovanje izzivov. Hkrati dobiš spodbudo, da zares pogledaš vase kot odrasla oseba in hkrati sebe kot otroka. Tečaj priporočam vsem staršem. (N)

Všeč mi je bila celovitost, veliko uporabnih vsebin, do katerih se vračam še vedno…všeč mi je, da so posnetki dostopni. Res so zlata vredni. Dobila sem uvid v to, da moram izhajati iz sebe in še bolj delati na sebi, hkrati pa sem začutila tako veliko odgovornost, kako velik vpliv na nezavedni ravni dajemo svojim otrokom, da me vcasih kar utesnjuje..

Tečaj je res dobro zasnovan z dobro povzetim bistvom za začetek dela na sebi in odnosu z otrokom. Zelo uporabno je, da imam dostop do vseh posnetkov, saj mi koristi, da jih poslušam večkrat. Pomagal mi je razumeti veliko trenutkov, v katerih sem se prej počutila nemočno in krivo, da nisem dobra mama. Zavedati sem se začela svojega dela odgovornosti in bolje razumela otrokov razvoj glede na starost, kar je pripomoglo k temu da imam bolj realna pričakovanja do svojega otroka. Ko se poglobimo v naša čustva in delamo na sebi pa to pozitivno vpliva na nas, kot tudi na naš partnerski odnos.Tečaj bi priporočala predvsem vzgojiteljem, bodočim mamicam in seveda staršem. (A.Z.)

Vseč mi je bilo, da sem dobila veliko novih informacij in znanja, ki sem ga iskala, ki ga lahko zdaj tudi konkretno uporabim. Predvsem sem jaz bolj umirjena, ker ne reagiram na vsak svoj sprožilec. S sinom imava zato boljši odnos. Tečaj priporočam vsem staršem, ki se soočajo z izzivi in so pripravljeni iz svojih okvirjev klasičnega discipliniranja. (Sabina)

Ob prijavi prejmeš tudi te BONUSE:

BONUS 1 – Spoznaj, zakaj imajo otroci težavna vedenja (webinar, kjer osvojiš nujne temelje, da lahko začneš razumeti otroka in njegovo vedenje ter spoznaš, kako ga pravilno podpreti)

BONUS 2 – orodje AKTIVNO POSLUŠANJE (vodič v štirih korakih, ki ti bo pomagal se naučiti resnično poslušati)

BONUS 3 – posnetki 3 online javljanj v živo z odgovori na vprašanja

POGOSTA VPRAŠANJA

Za koga je tečaj primeren?

Tečaj je idealen za starše, ki razumejo, da vedno obstaja vzrok za otrokovo vedenje in si želijo spremeniti predvsem svoje odzivanje na otrokova sprožilna vedenja. Predvsem boste od tečaja največ odnesli vsi, ki imate, ali delate z avtonomnimi otroki, do katerih si želite pristopati na način, da jih podprete v njihovi avtonomiji, a želite hkrati stopiti v svojo vlogo vodje, s katerim bo otrok hotel sodelovati. Če ste starš, ki ste pripravljeni uživati v bolj zdravem in bolj povezanem odnosu s svojim otrokom in želite začeti z lastnim, notranjim delom – potem vam bo ta tečaj spremenil življenje. Tečaj je primeren tudi za vse, ki otroka šele pričakujete in se želite pripraviti na izzive ter za vse, ki delate z otroki.

Ta tečaj ni najboljša izbira za starše, ki želijo spremeniti svojega otroka. Če ste starš, ki sta vam poslušnost in ubogljivost otroka pomembnejša od odnosa z njim, potem ta tečaj ni prava izbira.

Gre za spletni tečaj, do katerega lahko dostopate kadarkoli preko računalnika ali telefona. Po prijavi in plačilu prejmete uporabniško ime in geslo za dostop do tečaja. Tečaj vsebuje 5 modulov s predavanji, vajami in delovnimi listi, ki jih predelate in rešite v lastnem tempu.

Ta tečaj bo preoblikoval vaš odnos z otrokom, kot tudi vaš način interakcij z drugimi ljudmi v vašem življenju (partnerjem, starši, prijatelji…). Tečaj vam bo pomagal razumeti svojega otroka in ga sprejeti na način, kot to potrebuje. Osvobodili se boste zakoreninjenih vzorcev odzivanja, ki krhajo vaš odnos z otrokom in začeli uživati v bolj ljubečem in povezanem odnosu z otrokom. Naučili se boste, kako biti v svoji družini vodja, ki ga otrok upošteva. Najpomembnejše, dobili boste konkretna orodja, s pomočjo katerih boste lahko vsi člani vaše družine uspevali in cveteli.

Številni tečaji se osredotočajo predvsem na to, kako spremeniti otroka. V tem tečaju je poudarek na poglobljenem razumevanju svojega edinstvenega otroka, vaje pa so usmerjene v preoblikovanje lastnih vzorcev in prepričanj, ki vam ne služijo več. Skozi tečaj dobite načrt, kako postati odpornejši in bolje regulirani starši, ki ste sposobni obvladati izzive, s katerimi se soočate v starševstvu.
Obstaja veliko odličnih tečajev, ki vas naučijo, kako spremeniti svoje odzive, da bi vplivali na vedenje svojih otrok. Ta tečaj naredi še korak naprej. Popelje vas globlje in vam pomaga razumeti sebe kot osebo in kaj prinašate v svoj odnos z otrokom, da lahko začnete svoje izzive reševati pri samem vzroku, namesto, da skušate obvladati le simptome teh izzivov. To pa prinese v vaš dom in vaš odnos z otrokom trajne spremembe.

Kot starši smo zelo zaposleni, zato ta tečaj vsebuje resnično najpomembnejše starševske teme v strnjeni obliki. Vsak modul vsebuje od 2 do 5 predavanj v dolžini od 15 do 45 minut ter pripadajoče vaje, za katere potrebujete povprečno od 5 do 10 minut. Priporočam, da predelate 1 modul na teden. V tem primeru potrebujete 2-3 ure na teden, vaje in orodja  pa vključite v vsakodnevne situacije (torej jih enostavno uporabite).

Ob vpisu v tečaj prejmete doživljenjski dostop do vseh vsebin znotraj tečaja.

Če po petih dneh od nakupa tečaja ugotovite, da ta tečaj ni za vas, vam povrnem celoten vplačan znesek.

Biti starš je največja priložnost za osebno rast in razvoj v najbolj pristni in najboljši JAZ.